Self storage nieuwsberichten

Welkom in de nieuwssectie

Gosselin Self Storage: budgetvriendelijke opslagruimte

In de VS huurt de helft van de Amerikanen opslagruimte buitenshuis. Het ‘selfstorage’-concept waaide over naar Europa, waar ook kmo’s er dankbaar gebruik van maken. Een selfstorage-unit huren valt namelijk aanzienlijk goedkoper uit dan een vergelijkbare oppervlakte in een kantoorgebouw. Gosselin biedt Self Storage aan in Deurne en Brasschaat.

(written by KMOinsider)

Patrick Meys en Philip Corens zijn respectievelijk verantwoordelijk voor Gosselin Self Storage Brasschaat en Deurne. Brasschaat is de recentste aanwinst (inmiddels vier jaar actief). Het verhaal van Deurne gaat iets verder terug in de tijd. “In 2012 kocht Gosselin de terreinen op van de voormalige Crown Cork Company, de ‘stoppekeskabriek’ in de Antwerpse volksmond. Twee jaar later ging de Self Storage daar van start,” vertelt Philip. In het voorjaar van 2022 breidden we onze opslagcapaciteit uit tot 450 units en bijna 10.000 m2. Daarmee maken we deel uit van de grotere spelers in ons land.” Op dezelfde locatie kan je trouwens ook een autostaanplaats huren, bijvoorbeeld om een oldtimer veilig onder te brengen.

Deurne self storage
Goedkope opslagruimte

“In Amerika, de bakermat van de Self Storage, slaan veel particulieren meubilair en huisraad buitenshuis op,” weet Patrick. “In ons land ontdekten tal van kmo’s al snel de vele voordelen. Gosselin is natuurlijk een klinkende naam in warehousing, en die expertise schept vertrouwen. Ziekenhuizen, boekhoudkantoren, advocatenkantoren, artsen, notarissen, ingenieurs… bergen hun archieven op bij ons. Sommige ondernemers bewaren een deel van hun stock met producten of wisselstukken in onze units. Er zijn ook koerierbedrijven die onze Self Storage als een soort van tijdelijke opslagruimte inzetten.” Soms zitten er boeiende verhalen vast aan de huurders. “In Deurne bewaart een dj - de man is ondertussen 85 jaar jong - zijn platencollectie bij ons. Met 35.000 stuks een van de grootste privéverzamelingen wereldwijd,” vertelt Philip niet zonder trots.

Meys self storage
Waarom Self Storage?

Gosselin staat erop in al zijn activiteiten kwaliteit te leveren, en dat geldt dus ook voor de Self Storage. De vestigingen zijn centraal gelegen en vlot bereikbaar. Klanten kunnen hun materiaal makkelijk laden en lossen op de ruime privéparking en er zijn karren beschikbaar om alles naar de eigen unit te brengen. “Overal staan camera’s in voor de beveiliging. De ruimte is goed verlicht, de vlakke vloeren worden wekelijks tweemaal gepoetst en alles ligt er netjes bij. ’s Winters staat de verwarming aan en is de luchtvochtigheid onder controle. Ideale omstandigheden voor de opslag van dossiers en archieven,” vult Philip aan. “Wie dozen nodig heeft kan die bij ons aankopen. Gosselin verhuurt ook archiefrekken, al staat het klanten vrij eigen rekken mee te brengen.”

De persoonlijke toets

Ook handig: zodra de klanten kun contract tekenen, krijgen ze zeven dagen per week van zes uur ’s morgens tot tien uur ’s avonds toegang tot hun ruimte. Het zijn stuk voor stuk overtuigende argumenten, maar volgens Patrick is het meest doorslaggevende wellicht de huurprijs: “Een vierkante meter kantoorruimte kost veel geld. Kmo’s betalen een hoge prijs om dossiers te bewaren, die ze in de praktijk slechts zelden raadplegen. Bij Gosselin Self Storage kunnen ze al een unit huren vanaf 44 euro.” Beide verantwoordelijken voegen daar nog de persoonlijke vertrouwensrelatie aan toe. “We zijn heel beschikbaar, slaan regelmatig een praatje en bouwen een band op. Klanten voelen zich hier thuis, sommigen huren al acht jaar een unit bij mij,” vertelt Philip. “En dat willen we zo houden, ook wanneer we binnen afzienbare tijd verder uitbreiden met 130 bijkomende units.

Kijk je uit naar makkelijk bereikbare en budgetvriendelijke opslagruimte in het Antwerpse? Neem dan contact op met Gosselin Self Storage of vul het formulier hieronder in.

Car storage

Car Storage ziet verdubbeling in verhuurde plaatsen

De Gosselin Car Storage, gelegen aan de Merksemsesteenweg in Deurne, kende op één jaar tijd een verdubbeling in het aantal verhuurde autostaanplaatsen. Zowel oldtimers, als sportwagens en dagelijkse auto’s worden er gestald.
Car storage

SeaSunRally verzamelt rallywagens aan Gosselin car storage

Voor een privé evenement van SeaSunRally werden de deelnemende rally wagens verzameld aan de Gosselin car storage. Alle 26 wagens doorliepen een document control en werden voorzien van een GPS systeem alvorens ze enkele dagen achter slot en grendel verdwenen.
Uitbreiding van de self storage in Deurne

Self storage blijft uitbreiden

De Gosselin Self Storage is al acht jaar een succesverhaal. In juni vond de vierde uitbreiding plaats sinds de start van de opslag units in 2014. Een interview met Philip Corens.